Setkání veteránů a historické hasičské techniky Holešov 2013

.

Je to neuvěřitelné, ale setkání veteránů v Holešově jsme se, jako členové Skútrklubu Čezeta, účastnili již po čtvrté za sebou od roku 2010! A to někteří nejmenovaní, služebně starší kluboví kolegové, pamatují historii mnohem delší. Tudíž nevím, jestli jsem ten pravý povolaný, o tomto tématu zasvěceně psát. Ale byl jsem k tomu naším předsedou vyzván, tedy se alespoň krátce podělím o své dojmy.

 

Jednalo se již o desátý, tedy jaksi jubilejní ročník, pořádaný  SDH  Němčice v prostorách zámecké zahrady v Holešově. Vynikající atmosféra byla navíc (oproti loňsku)  umocněna nádherným letním počasím. Celkově se sjelo na 260 registrovaných a mnoho dalších neregistrovaných historických vozidel. Kromě tradičních stánků s občerstvením (klasicky kančí guláš – letos výborný), nechyběly ani atrakce jako módní dobová přehlídka, podbarvená vkusně vybranou a kvalitně  reprodukovanou dobovou hudbou, letečtí a automobiloví modeláři, "vyhlídková" hasičská plošina s 20ti metrovým ramenem, praktické ukázky hasičských stříkaček, soutěž elegance, či spanilá jízda Holešovem.

Samozřejmostí (pro registrované účastníky) je pamětní list, který vystavující obdrží (s vytištěným svým jménem) téměř ihned při registraci. V igelitce s logem obce Němčice je též mapka Holešovska a pár propagačních materiálů. Startovné symbolických 100,-Kč, neboť v této ceně je zahrnuta kromě výše uvedených drobností též poukázka na hlavní jídlo, pivo, limonádu a kávu. Příjemná pozornost..

Návštěvníci akce mohli být jistě právem spokojeni. Je zajímavé, že svazy dobrovolných hasičů jsou už v této zemi téměř jedinou organizací, schopnou a ochotnou něco takového zorganizovat. A to navzdory svým nevelkým finančním možnostem. Když se najde dostatek pro věc zapálených lidí, jde leccos. Nevím, ale začíná mně to trošku připomínat léta dávno minulá...

Nicméně, dle mého názoru to byl krásný a pohodový den, jehož připomínkou jsou následující fotografie.
Ujeto : 189 km. 
Skoty.

Komentáře  

#2 505 2013-07-16 09:30
Neuvěřitelné!!! Skoty se stal redaktorem.
#1 Honza 2013-07-15 18:54
Emile, stručné ale výstižné. I ta spolupráce s n.p. MORA !

You have no rights to post comments

Vložit na stránky

Kontakty

Předseda Skútr klubu Čezeta:

Jitka Papežová
jitka@skutrklub.cz

Administrátor stránek:

Miroslav Gerža
admin@skutrklub.cz

Přihlášení

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account