Zahájení sezony 2016

.

Celý týden jsme všichni nespočetněkrát procházeli všechny možné předpovědi počasí, od internetu, přes televizi, rozhlas, až k lidovým pranostikám. Nevypadalo to moc dobře, dokonce jsme zbaběle uvažovali i o přesunutí akce. Ale nakonec se vše v dobré obrátilo.
Na Svátek práce 1.5. jsme se tradičně sešli u brněnského výstaviště. V 8:15 vyrazila kolona 16 skútrů, 2 rikši a 4 další motocykly směr Velké Opatovice. Tam na nádvoří zámku chvíli po nás dojeli Veteráni z Lanškrouna, vše podle plánu. Sjelo se tam dohromady 43 strojů! Prohlídka Moravského kartografického centra byla moc, moc zajímavá. Zaujala nás především reliefní mapa Moravy a Slezska z přelomu 19. a 20. století na ploše 100 m2.

Potom následoval neméně zajímavý bod programu - řízek, taky gigantických rozměrů.
Všichni mírně funící jsme nasedli na stroje a hurá na hrad Svojanov. Při stoupání do prudkého kopce jsme tradičně modro-šedým oblakem, vystupujícím z výfuků, poškádlili nervy turistů a cyklistů.
Na hradě jsme udělali společné foto, popovídali si o všem možném a vyrazili do svých domovů. Toto zahájení sezony bylo jedno z nejlepších, musíme to zopakovat, to jsme si slíbili s partičkou z Lanškrouna.

Při rozjezdu domů naše pohotová kameramanka Jitka zachytila veselou událost, kterou není třeba komentovat. Posuďte sami, zejména od minuty 2:50 to nemá chybu!
https://www.youtube.com/watch?v=Hm6Qr4iDsAo

Pěknou fotogalerii z akce najdete na Rajčeti, na dalším Rajčeti a ještě na tomto Rajčeti.

 

Komentáře  

#4 Jitka 2016-05-17 21:01
Přátelé, kamarádi,
to byl nejkrásnější 1. máj v historii, co si pamatuju. I pusu pod rozkvetlou třešní, či jabloní, jsem cestou stihla :-). Fotky na všech Rajčatech jsou parádní, fakt vydařená akce.

Zdraví vás nejmenovaná asistentka předsedy Skútr klubu Čezeta a teď už i amatér-kameramanka
Jitka
#3 Miro 2016-05-10 14:43
Přišlo do redakce:
Zdravím kamarády za Skútrklubu Brno,společná akce byla úžasná, co jsem mluvil s našimi, tak byli nadšení, musíme ještě někdy zopakova.
Já byl teď na 3 dny v Dolánkách u Turnova - sraz čs.moto - cca 250 strojů. Fotky na rajčeti uživatel:jardaant.
Díky za krásnou vlaječku, v Lanškrouně ji ukážu všem - my občas jezdíme s praporem - viz foto, ale jsme jen takové neorganizované sdružení, kdo má čas a chuť, tak jede:-), ale když se nás sjede takových 80, je to nářez:-). Původní zakl. Jarda Killar - co dělá ty skleničky.
Pozdravuj všecky a těším se na další setkání.....snad si zase nezamču Tonču:-)

Jarda a Jana Antlovi
723 378 291 Staré Město u Mor. Třebové
#2 Arpi350 2016-05-06 07:59
paráda, ještě bych s dovolením přidal odkaz na fotky z konkurenční akce ze Znojma - taky povedené. http://zvp.rajce.idnes.cz/1.maj.2016/
#1 Miro 2016-05-05 14:54
A děkujeme Jardovi za objednání obědů!

You have no rights to post comments

Vložit na stránky

Kontakty

Předseda Skútr klubu Čezeta:

Jitka Papežová
jitka@skutrklub.cz

Administrátor stránek:

Miroslav Gerža
admin@skutrklub.cz

Přihlášení

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account