Zahájení sezony 2016

.

Celý týden jsme všichni nespočetněkrát procházeli všechny možné předpovědi počasí, od internetu, přes televizi, rozhlas, až k lidovým pranostikám. Nevypadalo to moc dobře, dokonce jsme zbaběle uvažovali i o přesunutí akce. Ale nakonec se vše v dobré obrátilo.
Na Svátek práce 1.5. jsme se tradičně sešli u brněnského výstaviště. V 8:15 vyrazila kolona 16 skútrů, 2 rikši a 4 další motocykly směr Velké Opatovice. Tam na nádvoří zámku chvíli po nás dojeli Veteráni z Lanškrouna, vše podle plánu. Sjelo se tam dohromady 43 strojů! Prohlídka Moravského kartografického centra byla moc, moc zajímavá. Zaujala nás především reliefní mapa Moravy a Slezska z přelomu 19. a 20. století na ploše 100 m2.

Potom následoval neméně zajímavý bod programu - řízek, taky gigantických rozměrů.
Všichni mírně funící jsme nasedli na stroje a hurá na hrad Svojanov. Při stoupání do prudkého kopce jsme tradičně modro-šedým oblakem, vystupujícím z výfuků, poškádlili nervy turistů a cyklistů.
Na hradě jsme udělali společné foto, popovídali si o všem možném a vyrazili do svých domovů. Toto zahájení sezony bylo jedno z nejlepších, musíme to zopakovat, to jsme si slíbili s partičkou z Lanškrouna.

Při rozjezdu domů naše pohotová kameramanka Jitka zachytila veselou událost, kterou není třeba komentovat. Posuďte sami, zejména od minuty 2:50 to nemá chybu!
https://www.youtube.com/watch?v=Hm6Qr4iDsAo

Pěknou fotogalerii z akce najdete na Rajčeti, na dalším Rajčeti a ještě na tomto Rajčeti.

 

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account