XXII. mezinárodní sraz historických skútrů Zvůle u Kunžaku 2019.

.

Rekordní 22. ročník Mezinárodního srazu skútrů Čezeta, Manet a Tatran. Proč rekordní? Zapsali jsme světový rekord v počtu skútrů československé výroby na jednom místě. Ale popořadě.V pátek nás společná vyjíždka zavedla na rozhlednu U Jakuba u Valtínova, odtud jsme zamířili k zámku do Českého Rudolce, kde proběhla prohlídka zámku a oběd v přilehlém zájezdním hostinci, posledním pátečním cílem bylo fantastické Muzeum veteránů v Nové Bystřici.

Následoval návrat do kempu a příjemný večer s kamarády. Sobotní ráno bylo taktéž super, skútrů ještě přibylo, obrovská kolona se vydala na exkurzi do lomu v Panských Dubenkách, kde nás provedl sám pan majitel, viděli jsme ukázku rozstřelu kamenného kvádru, později štípání kamene pomocí vzduchu a klínů a na konec i štípání dlažebních kostek.
Odtud kolona zamířila na oběd do Studené, kde byl nachystán výborný oběd, zábava a především sčítání skútrů, které provedl pracovník agentury Dobrý den, vše dobře dopadlo a stávající rekord byl překonán, stanovili jsme nový a to v počtu 124 kusů skútrů Čezeta a slovenských strojů Manet a Tatran.
Následně jsme přejeli ještě do Kaliště, kde pan majitel lomu, ve kterém jsme byli dopoledne, vlastní další výrobní prostory, tentokrát na finální výrobu dlaždic, obrubníků a dalších fajnových věcí z kamene. Aby toho nebylo málo, celá jeho rodina a zaměstnanci pro nás připravili občerstvení a povyprávěli nám, co za krásné věci zde vyrábí. Za to jim patří obrovský dík. Po skončení exkurze jsme se už rovnou přesunuli do kempu a pěkně popovídali a oslavili další skvělý sraz.
Hlavnímu organizátorovi patří díky za vyvedený sraz, kterému nebylo tentokrát co vytknout !! Díky Milane

Petr Hofbauer

Fotky a videa ze srazu Zvůle u Kunžaku 2019:

Fotogalerie na Skútr klubu Čezeta

Enko rajče

Enko video z návratu v pátek

Enko video ze startu v sobotu

Hofi01 rajče

https://www.youtube.com/watch?v=Y3MaQzr2TyE

Komentáře  

#1 Miro 2019-06-19 14:41
Fero napísal v útorok:
Ahoj,tak som včera došiel bez problémov domov komplet 1250km.
Tak to by mal obdržať cenu aj za cestu domov! :-)

You have no rights to post comments

Vložit na stránky

Kontakty

Předseda Skútr klubu Čezeta:

Jitka Papežová
jitka@skutrklub.cz

Administrátor stránek:

Miroslav Gerža
admin@skutrklub.cz

Přihlášení

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account