Předprvomájový pátek

.

Ahojte kamarádi, než přijde na stránky článek o prvomájové vyjížďce, tak vás trochu pobavím příběhem o předprvomájovém pátku :-)

V  pátek jsem měla skútr-rande s Toníkem na Shell pumpě v Popůvkách u Brna. Původně jsem chtěla vytáhnout elektrický prase, ale neměla jsem dostatek šťávy, abych dojela těch pár km do Popůvek, tak jsem našlápla v 11 hod Bobíka (moje 502.05) a odjela jsem přes Žabiny v Brně (ještě pracovně) na Vinohrady. No nedojela jsem. Na nejhnusnější křižovatce mi to na červené chcíplo a šlus. Prostě ani blaf. Počkala jsem, až blikne v mém směru červená a odstrkala jsem Bobíka za občasného troubení kolem jedoucích na chodník. Na telefonu Antonína, říkal mi co kde a jak, tak jsem ošahala všechny dráty, tj. možné problémy. Vypadalo to na pojistku, ale ta byla v pořádku. Přechlastanej motor se mi podařilo po pár minutách našlápnout. Startpákou. Do nedávna jsem se bála, že mě to kopne atd. Teď už vím, že startpáka je kamarád. Vymlátila jsem totiž po pár pokusech baterku tak, že nestartovala. Poodjela jsem asi 20 metrů po chodníku a při sjíždění na silnici na autobusové zastávce mi to zase chcíplo stylem prásk do vejfuku. Super. Zase přechlastanej motor, zase startpáka a po pár minutách odpočinku se mi povedlo odjet za dcerou, protože to bylo nejblíž a mohla jsem tam skútříka klidně nechat před barákem, kdyby se neumoudřil.

Na té křižovatce mě viděl Pavel Piják. Jel kolem s autem na technickou. Když jsem parkovala u dcery, volal, že co se stalo, kde jsem, že mi přijede pomoct. Tak jsem mu nadiktovala adresu a do 5 minut tam byl. Koukl na pojistku, řekl no jó, to je problém. Máš izolačku? Jo, mám, ale nevím kde…Byla pod sedadlem 😊. Našla jsem u dcery doma elektrikářské stahovačky, tím to zafixoval a se slovy, že to ujede dalších sto km bez problémů, odjel. Šla jsem si dát oběd, který jsem na začátku cesty vyzvedla v Žabinách v restauraci hotelu Kozák, a zvesela jsem odjela na Vinohrady s papírama pro kolegyni do práce. Paráda. Při odjezdu z Vinohrad zase Bobík stávkoval, nechtěl chytit. Kontrolky nesvítily, zase záhada. Ale už jsem trochu pochytala co mám kde ošahat, takže jsem nakonec nastartovala a mířila rovnou směr Popůvky. Z Vinohrad do Popůvek je to přesně 22 km podle mapy. Za půl hodiny v městském provozu jsem tam jako na koni. Nikoli však s Bobíkem. Další nucená zastávka byla cestou v Komíně, a potom definitivní v Bystrci na pumpě na Benzině před Uni Hobby. Tam mi to nechtělo za boha chytnout. Sedla jsem si na taras a čekala, až se mi Toník ozve. Byly právě tři hodiny, to jsme se měli potkat v Popůvkách. Samozřejmě volal, že kde jsem. No v Bystrci a nevrčím ☹. Vůbec nevrčím a nevím, co s tím. Popsala jsem mu kde jsem a jak se za mnou dostane a čekala. Cesta přes zasekané Brno v pátečním provozu mu trvala přes půl hodiny. Přejel totiž odbočku a lehce si zajel pár kilometrů. Našel mě docela zoufalou, unavenou, a uvařenou. Seděla jsem totiž na sluníčku a bylo vážně krásné teplíčko. Skútr jak kdyby poznal mužskou ruku, rozjel se na první našlápnutí. Tak jsme to otočili směr Špilák a bez zastávky jsme dojeli až do garáže. Bylo 17:15. Já v ten pátek natočila po městě 44 km. Masakr. Toník zkontroloval všechny dráty, opravil, co šlo, rozdělal spínačku, protože to vypadalo, že i ta stávkuje, vyčistil, namazal, namontoval zpátky, vyměnil vybitou baterku za nabitou a hladce nastartoval.

Že se Bobík umoudřil, jste všichni viděli. Ujel v sobotu bez problémů celých 144 km.

Na dalším srazu se na vás všechny s Bobíkem moc těšíme. Teď nám počasí velmi přálo, doufám, že bude i nadále a v červnu budeme brázdit silnice ve Středních Čechách jenom v tričku 😊

 

S pozdravem a přáním pěkného dne

Jitka Čezetka Kubálková

You have no rights to post comments

Vložit na stránky

Kontakty

Předseda Skútr klubu Čezeta:

Jitka Papežová
jitka@skutrklub.cz

Administrátor stránek:

Miroslav Gerža
admin@skutrklub.cz

Přihlášení

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account