Nové Bránice 2006

.

První jarní setkání začalo již tradičně na parkovišti před starou hlavní branou BVV dne 6.5.2006 v 8:30. Sjeli jsme se v hojném počtu. Většina nás dojela z Brna a okolí, ale i jeden rekordman až z Broumova. Téměř 200km - dobrá ranní rozcvička. Chtěl se pochlubit novou 502, tak to holt musel vydržet.
Sluníčko nám svítilo hned od rána a vydrželo po celý den. Bylo ideální počasí, prostě podle představ každého motocyklisty.

Všechny nás zaujalo především originální řešení tlumiče pérování na fungl nově zrenovované 501. Tato provedení "měchových" tlumičů se používají v nákladních vozidlech a autobusech.

Po krátkém pokecu se část z nás vydala do Nových Bránic podívat se na opravdu originální závody. Místní nadšenci zde pořádali už 4.ročník "Grand Prix malotraktorem". Jedná se o závody na doma zbastlených "traktorech" a závody asi nejrozšířenějších motorových vozidel u nás - mopedů a pionýrů. Podrobnosti najdete na www.malotraktorem.cz.

Naše návštěva této úchvatné podívané nebyla vůbec náhodná. Přijeli jsme totiž povzbudit našeho kolegu-skútristu Jendu. Jedna stopa mu byla tentokrát málo. Otloukl bláto a odpojil pluh ze svého 64-rychlostního a 3-převodovkového traktůrku a odvážně se postavil na startovní rošt v kategorii T1. Skončil na krásném 8.místě. K tomuto úspěchu mu všichni upřímně gratulujeme.

Po shlédnutí soubojů na život a na smrt jsme osedlali naše neporovnatelně hezčí stroje a vydali jsme se přes Ivančice a Rosice domů. Jsou ale mezi námi i tací, kteří si svého veterána vůbec neváží. Novodobý fenomén tuningu ovládl už i naše řady. Řidítka z Maneta a poklice ze staré Oktávky na rezervě to dokazují. Kdyby to tam aspoň hezky namontoval... Těžko jsme ho přemlouvali, že na skútr to nepatří. Nakonec slíbil, že po návratu do Broumova poklice umístí na to správné místo. No, uvidíme v Beskydech.

Další fotky z této akce ve fotogalerii.

You have no rights to post comments

Vložit na stránky

Kontakty

Předseda Skútr klubu Čezeta:

Jitka Papežová
jitka@skutrklub.cz

Administrátor stránek:

Miroslav Gerža
admin@skutrklub.cz

Přihlášení

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account