Beskydy 2006 - tradiční jarní setkání skútrů

.

Poslední květnovou neděli proběhlo již tradiční jarní setkání příznivců skútrů, tentokrát naplánované až na severní cíp Moravy, do krásného beskydského kraje. I přes nepříznivou předpověď počasí se setkalo celkem 48 majitelů a příznivců skútrů. Ubytování bylo zajištěno ve Frenštátu pod Radhoštěm v místním stylovém kempu i s útulnou hospůdkou, kde se po oba večery rozběhla velká „diskuse“ mezi skútristy.

Ranní start zahájil Bohuš rozpravou o trase vyjížďky po Beskydech, sponzorech apod.
Potom už nic nebránilo tomu, aby se nasedlo na stroje a za hustého modrého dýmu vyrazilo. Trasa vedla nejprve přes Vlčovice, kde bydlí skútřisti - spoluorganizátoři letošní jízdy, do Kopřivnice a samozřejmě technického muzea Tatra.

Parkování bylo vyhrazeno u místní sámošky, kde si obyvatelé Kopřivnice mohli po dobu naší návštěvy muzea prohlídnout všechny skútry. Vyšel nám dokonce i reklamní leták v místních novinách o prezentaci Skútrklubu Čezeta. Poslední akcí v Kopřivnici byl dobrý gulášek s pěti knedlema.

Cesta pokračovala dále na Rožnov pod Radhoštěm. Tady se konala výstava veteránů pořádaná místním Valašským Veteran Car Clubem. Moc jsme se zde ale „neohřáli“ a vyrazili směr Pustevny. Kdo tento bod v Beskydech zná, ví, že k němu vede dost strmé a dlouhé stoupání. Už dole v Rožnově jsem litoval cyklisty, kteří pod takovým kopcovým náporem budou muset ještě dýchat dvoutaktový dým ze zhruba čtyřiceti skútrů. Vyjeli jsme všici, takže sláva! Nahoře bylo hodně pod 10 °C, takže se někteří utíkali zahřát do hospody, ti otužilejší nechávali helmy na hlavě a posilňovali se u venkovního bufetu na sjezd dolů, který vedl pro nás povoleným zákazem vjezdu přímo do Frenštátu. Byla to taková hodně jetá asfaltka rozměrem pro jedno auto, takže super obří sjezd se nekonal. Na neutrál a bez motoru jsme dojeli přímo do Frenštátu, abychom trochu ušetřili místní lesy.
Všichni skútristi připravili své miláčky kvalitně, takže na cestě nezůstal ani jeden porouchaný stroj. Já a Evča jsme jeli po ose z Broumova, ale zdaleka jsme nebyli nejvzdálenějšími účastníky. Leopold na své 501 dorazil až z Vrchlabí a natočil cestou na sraz kolem 320 km.
Na srazu se objevilo 30 Čezet, 1 rikša, 4x skútr Manet/Tatran, 2x Jawa Pérák a Jawa 350/354 se sajdkou Velorex a PAvem. Děkujeme pořadatelům za super víkend a zase za rok se budeme těšit na tradiční sraz skútrů, tentokrát snad za lepšího počasí.

Fotky se zrazu Beskydy 2006 ve fotogalerii I a fotogalerii II.

You have no rights to post comments

Vložit na stránky

Kontakty

Předseda Skútr klubu Čezeta:

Jitka Papežová
jitka@skutrklub.cz

Administrátor stránek:

Miroslav Gerža
admin@skutrklub.cz

Přihlášení

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account