Veteran Tour Macocha 2006

.

V sobotu 10.6. se konala v Blansku veteránská soutěž Veteran Tour Macocha. Původně jsem se chtěl zůčastnit, ale z časových důvodů jsem se nakonec přijel jen podívat. A samozřejmě pokecat, zafotit si a projet část okruhu.
Z Brna jsme vyjízděli krátce po osmé. Bohužel počasí vůbec nepřálo, pršelo a bylo zataženo. Takže po příjezdu do Blanska se účastníci soutěže sjížděli jen velmi pozvolna. Naštěstí se už po deváté začalo vyjasňovat, a během dopoledne byla obloha jak vymalovaná, krásnej den. Díky počasí do Blanska dorazili trochu se spožděním i Geržovi na své 502ce s PAvikem. Bohužel registrace startujících už byla uzavřená. Pořadatelé tak přišli o účast jediného soutěžícího na skútru. Určitě by Miro opět zamíchal v moto kategorii výsledky a odjížděl ze soutěže s některou z cen ... :)
 
 

Já jsem byl tentokrát skútru trochu nevěrný, do Blanska jsem jel se svou Ladou 2102 (bílým kombíkem). A nebyl jsem sám. Srazu se účastnila ještě jedna Lada - VAZ 2101 (sedan), s brněnskou posádkou. Je vidět, že i tahle "mladá" a dnes ještě "běžná" auta jdou pomalu do kurzu, a stávají se z nich veteráni. 
 


Soutěž se už tradičně skládá ze dvou etap, a jede se podle šipkového a lineárního itineráře. Zdejší specialitka, díky které většina posádek každoročně bloudí. Během soutěže se plní různé úkoly, hodnotí se průjezdní kontroly a měří jízda pravidelnsti.
My jsme počkali na start prvních soutěžících. Projeli část okruhu, který vedl směrem na Brno, nahoru přes Olomučany a Rudice (jízda pravidelnosti) a pak do Blanska. Za Rudicemi jsme udělali pár fotek a kolem poledne se vydali zpět do Brna

Další fotky ze srazu najdete ve fotogalerii.

You have no rights to post comments

Vložit na stránky

Kontakty

Předseda Skútr klubu Čezeta:

Jitka Papežová
jitka@skutrklub.cz

Administrátor stránek:

Miroslav Gerža
admin@skutrklub.cz

Přihlášení

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account