Eggenburg - podzim 2006

.

Rakouské městečko Eggenburg se už stalo oblíbeným cílem pro členy Skútr klubu Čezeta . A proč?

Důvodů je hned několik:

  • je zde nádherné motocyklové muzeum - cca 300 exponátů
  • vzdálenost od Znojma je jen asi 35km
  • každoročně se zde pořádají pravidelná setkání starých skútrů
  • pořadatelé vždy připraví zajímavý program
  • ceny jsou mírné - vstup do muzea 4 EUR, za účast na srazu se startovné neplatí

První podzimní den za vynikajícího počasí vyrazilo z Brna 7 skútrů a v Pohořelicích se přidal osmý člen výpravy. Kolem jedenácté jsme dorazili na místo. Už zde bylo několik rakouských skútristů, především na jejich kultovních skútrech Puch. S Čezetama jsme způsobili menší rozruch a zaujali jsme všechny vyrovnáním skútrů do jedné lajny. Rakušáci obdivovali hlavně PAvy a neustále se vyptávali, kde se to dá koupit. Mlčeli jsme jako hrob, nezradili jsme.

Pořadatelé opět připravili zajimavý program. Okružní vyjížďka vedla kromě jiného i po polňačkách mezi rozlehlýma vinicema. Byli jsme se podívat na kameny "viklany" a načerpali sílu posezením na energii vyzařujících kamenech. Kromě motocyklového muzea jsme si také prohlédli místní soukromé muzeum, zaměřené na život v minulosti. Směs všech možných exponátů, hodně zajímavá byla sbírka starých rádií. Dokonce tam mají i PAva s jihlavskou SPZ. Spestřením programu bylo předvedení stacionárního motoru na dvoře.

Krátká ukázka (4,5MB) je ke stažení zde:  nstabilak

V závěru dne došlo k názorovému střetu v naší výpravě. Půlka podlehla nízkým pudům a šla se nacpát zmrzlinou do cukrárny. Ta druhá využila čas až do posledních chvil a věnovala se studiu vystavených exponátů v motocyklovém muzeu.

Byl to nádherný zážitek, který neměl ani jednu chybičku. Poděkování patří hlavně p.Ehnovi, majiteli muzea a organizátorovi srazu. Tak zase příští rok v Eggenburgu: 7.4.2007 - burza, 22.9.2007 - sraz skútrů.

A ještě odkaz na fotogalerii.

You have no rights to post comments

Vložit na stránky

Kontakty

Předseda Skútr klubu Čezeta:

Jitka Papežová
jitka@skutrklub.cz

Administrátor stránek:

Miroslav Gerža
admin@skutrklub.cz

Přihlášení

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account