Vzpomínka na kamaráda

.

Název tohoto příspěvku by měl být možná jinak formulován, ale přece jen vystihuje záměr setkání skútrů Čezeta a jejich příznivců z 1. května 2007 u brněnského výstaviště, kdy se již tradičně a po desáté sjeli členové klubu a jejich přátelé. Ohlášeným programem a cílem vyjížďky bylo místo posledního odpočinku jednoho z našich kamarádů, pana Luboše Drlíka, který v roce 2005 navždy opustil naše řady. Byl nejstarším členem Skútr klubu Čezeta. Mnohý z nás mu záviděl jeho optimismus a vitalitu. Na tomto setkání byl předložen z řad členů klubu i další návrh na cíl vyjížďky. Účastníci setkání se proto rozdělili do dvou skupin podle svých zájmů.
Z Brna tedy vyjela skupina členů klubu do Tišnova, kde nás očekávala Lubošova manželka. Cestou a na místě se připojili i další „opozdilci“ a tak za přítomných 14 členů a za všechny ostatní položil předseda klubu Bohuš Rychtecký věnec na Lubošův hrob.
Naše vyjížďka dále pokračovala přes Skaličku s prohlídkou velmi zajímavého soukromého mlýna, kde kromě původního a téměř úplného zařízení asi 100 let starého se zachovalo i množství dobového nábytku, nářadí a návštěvník získal i představu, jak lidé ve mlýně před 100 lety žili a pracovali. Po návštěvě jedné z restaurací v Drásově, kde jsme si pochutnali na velmi dobrém menu za přiznivou cenu jsme pokračovali na Nové Dvory. Zde nás přivítalo příjemné posezení v zahradní restauraci u dobré kávy a pohárů, u kterých jsme probrali další možnosti akcí klubu. Náš obdiv patřil našemu kamarádovi Alešovi z Broumova, který tento den již v 5.30 hod. vyjel, aby s námi mohl tento den strávit. Aleši, díky! Cestou kolem přehrady na Brno jsme se postupně rozloučili a rozjeli do svých domovů. Vždyť se za tři něděle opět uvidíme na setkání ve Slavonicích.
Tato vyjížďka měla jen dvě chyby : mělo být tak o 5 stupňů více tepla a snad nás mohlo více vzpomenout na našeho kamaráda Luboše.

Pár fotek ze setkání najdete zde.

Hanuš Čermák.

You have no rights to post comments

Vložit na stránky

Kontakty

Předseda Skútr klubu Čezeta:

Jitka Papežová
jitka@skutrklub.cz

Administrátor stránek:

Miroslav Gerža
admin@skutrklub.cz

Přihlášení

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account