Jak přihlásit skútra?
- Endynko
Méně
Více
04.07.2019, 06:43 #1
od Endynko
Odpověděl Endynko pro téma Jak přihlásit skútra?
Zdravím,
obraciam sa na vás s prosbou o pomoc:
V garáži som mal veľa rokov starú nepojazdnú ČZ 505 (rikša), rok výroby 1962. Minulý rok sa mi ju podarilo zrenovovať do pôvodného stavu, ale problém je, že k nej nevlastním žiadne papiere. Nakoľko by som ju chcel prihlásiť na značky a jazdiť s ňou, chcel by som sa spýtať, či mi neviete poradiť, ako postupovať. Veteránske značky by som zatiaľ nechcel riešiť.
Veľmi pekne ďakujem.
obraciam sa na vás s prosbou o pomoc:
V garáži som mal veľa rokov starú nepojazdnú ČZ 505 (rikša), rok výroby 1962. Minulý rok sa mi ju podarilo zrenovovať do pôvodného stavu, ale problém je, že k nej nevlastním žiadne papiere. Nakoľko by som ju chcel prihlásiť na značky a jazdiť s ňou, chcel by som sa spýtať, či mi neviete poradiť, ako postupovať. Veteránske značky by som zatiaľ nechcel riešiť.
Veľmi pekne ďakujem.
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
- Sutner
Méně
Více
20.09.2017, 17:20 #2
od Sutner
Odpověděl Sutner pro téma Jak přihlásit skútra?
děkuji za rady... bohužel, než jsem prosondoval možnost TÜV v Německu, tak jsou Manety fuč
Ale podle poslední informace to přihlášení v DE za 50€ už dávno není pravda, množily se případy legalizace kradených vozidel a tak prý dost pdražili. To je info od dobrého známého, bývalého policajta, na rovinu mi řekl, že by do toho nešel
tady odkaz, kdyby si někdo věděl rady s Německými techničáky:https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/ddr-kfz-brief-tatran-s125-03-fahrzeugbrief/713842985-234-3544
Jo a ještě jedna věc: malé motocykly do 60 km/hod je možno přihlásit v Německu asi za 27€, není to techničák (KFZ-Brief) ale jenom "Povolení k provozu", dá se to vyříédit online na KBA)
www.kba.de/DE/ZentraleRegister/ZFER/zfer_node.html
Ale podle poslední informace to přihlášení v DE za 50€ už dávno není pravda, množily se případy legalizace kradených vozidel a tak prý dost pdražili. To je info od dobrého známého, bývalého policajta, na rovinu mi řekl, že by do toho nešel
tady odkaz, kdyby si někdo věděl rady s Německými techničáky:https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/ddr-kfz-brief-tatran-s125-03-fahrzeugbrief/713842985-234-3544
Jo a ještě jedna věc: malé motocykly do 60 km/hod je možno přihlásit v Německu asi za 27€, není to techničák (KFZ-Brief) ale jenom "Povolení k provozu", dá se to vyříédit online na KBA)
www.kba.de/DE/ZentraleRegister/ZFER/zfer_node.html
- tony
Méně
Více
20.09.2017, 07:30 #3
od tony
Odpověděl tony pro téma Jak přihlásit skútra?
Valdo pokud mas nemecky technicak, tak by prihlaseni v Nemecku bylo jednoduchy, ovsem potrebujes tzv. velky TÜV (Zapad) nebo DEKRA (NDR), cili hlavni techn. kontrolu v Nemecku.Vyrobni stitek tam musi byt identicky s technicakem.
V Cesku s tema papirama asi moc neporidis, ale tam nemam zkusenosti, snad se zeptat na urade?
V Cesku s tema papirama asi moc neporidis, ale tam nemam zkusenosti, snad se zeptat na urade?
- Sutner
Méně
Více
18.09.2017, 16:40 #4
od Sutner
Děkuji, sonduji možnost, teď jsem objevil ještě jednu nabídku, někdo prodáva DDR techničáky na Tatrany, asi 8 ks za 50€, mám je koupit?
- tony
Méně
Více
18.09.2017, 10:55 #5
od tony
Odpověděl tony pro téma Jak přihlásit skútra?
Valdo pokud je tvuj nemecky kamarad opravdu dobry znamy, tak ti muze pojizdneho maneta bez problemu u nej prihlasit. Pujde jen na velkou technickou (kolem 50,- manet musi byt o.k.) a na urade rekne, ze ztratil papiry. Behem 30 min. dostane nemecky papiry. Zaplati za cislo, pojistku a dan a s nemeckym technicakem jej u vas prevedes. Trosku komplikovany, ale da se to udelat. Drzim palce.
- Sutner
Méně
Více
18.09.2017, 09:54 - 18.09.2017, 09:55 #6
od Sutner
Jenom jsem zapomněl na doplnění a vysvětlení : Manet 125 byl před 50 roky moje první "velká motorka", a tak i trochu trochu z nostalgie a smysluplného využití času coby penzista jsem o tom dovozu uvažoval. To jak jsem napsal výše, o rozprodání na ND by byla asi až ta poslední možnost.
Ještě k těm dokladům- někde na nějakém fóru jsem četl čísi příspěvek veterán ských registr. značkách, je prý to docela opruz je dostat ale i to by asi byla jedna z cest. Samozřejmě bych upřednostňoval normální registraci na civilních značkách (značce)
Ještě k těm dokladům- někde na nějakém fóru jsem četl čísi příspěvek veterán ských registr. značkách, je prý to docela opruz je dostat ale i to by asi byla jedna z cest. Samozřejmě bych upřednostňoval normální registraci na civilních značkách (značce)
Vygenerováno za 0.093 sekund