Dobíjení

Více
05.05.2009, 08:18 #1 od radek
Odpověděl radek pro téma Dobíjení
Taková drobná rada! Já jsem nedávno řešil sejnej problém na Manetovi a tam je velice podobný dynamostartér! Také mi pomalu a jistě přestávalo dobíjení fungovat. Tak jsem měřil, zkoušel a četl všechny možné příručky a přišel jsem na toto: Většinu těchto poruch na relátku dělá odpor, který odvádí přebytečný proud z dynama na kostru. Tento odpor zabraňuje přílišnému jiskření kontaktů na relátku. Když tento odpor odejde, tak vám relé moc jiskří a nadměrně se opalují kontakty. Po čase relátko přestane dobíjet úplně. Proto jednoduchá rada. Kontrolujte tento odpor po každé zimě, jestli má hodnoty které má mít a jestli na něm není studený spoj. Jeho hodnota je myslím 4,5 ohmu. Pokud někdo nebude vědět, kde je tento odpot, ať se podívá do elektroschématu.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • letec
25.04.2009, 10:32 #2 od letec
Odpověděl letec pro téma Dobíjení
Pravda, na podzim jsem tohle relé zapojoval a musel jsem ze statoru vytahovat buzení - (on plánek je dělanej podle jinýho stroje, skútr nemá vytažený buzení mínus) a v relátku přehazovat kabely. Čekal jsem na něj cca 3-4 měsíce a doba montáže tak 3-4 hodiny kvůli tomu neúplnému plánku. Ale jinak na funkčnost si nemůžu stěžovat

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • 505
24.04.2009, 06:08 #3 od 505
Odpověděl 505 pro téma Dobíjení
Ano tahle možnost se zde již někde řešila, elektronický regulátor je jisté alernativní řešení, ale konkrétně nemám dobré zkušenosti, relé sice přijde poměrně brzy zpět předělané potud je vše v pořátku. Ale až ho rozbalíte se dozvíte že je nutné předělat zapojení, jak připojení k dynamu tak samotné vinutí dynama je potřeba zapojit jinak, mám zato že to není férové jednání a pro většinu smrtelníků je to neřešitelná situace. Myslím že v dnešní době a za tyto peníze by šlo vyrobit něco co již nepotřebuje žádných úprav v zapojení.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • letec
23.04.2009, 19:00 #4 od letec
Odpověděl letec pro téma Dobíjení
Tak to vypadá že bzde chtít to relé buď seřídit a nebo umřelo jako mě. Existuje možnost, nechat si z toho původního nechat udělat elektronické (místo těch dvou cívek), kde ten startovací stykač zůstane zachován. Tuhle možnost jsem využil a přes montážní problémy funguje k naprosté spokojenosti. Stálo mě 700 + poštovný.

Kontakt na toho co je dělá:
Miroslav Dubný
608 168 468

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
22.04.2009, 16:57 #5 od pista170
Dobíjení vytvořil uživatel pista170
Vím,že se to tu,už řešilo,ale stejně to zkusim.Skůtr stál asi 10let.Koupil jsem nové uhlíky,protože ty staré byly v prd. a baterka už vůbec neotočila startérem.Přijsou mi trochu delší a pérka na nich špatně držej,ale všechno normálně fungovalo,asi po 200km jsem to začalo blbnout a k tomu aby zhasla červená kontrolka dobíjení bylo nutné stále vyších otáček.Momentálně nedobíjím vůbec:)))??!!!Takže za každou radu budu rád a pokud náhodou víte o někom kdo v Praze,nebo okolí by se na to mohl kouknot,dejte mi vědět.Předem díky

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Vygenerováno za 0.089 sekund

Vložit na stránky

Kontakty

Předseda Skútr klubu Čezeta:

Jitka Papežová
jitka@skutrklub.cz

Administrátor stránek:

Miroslav Gerža
admin@skutrklub.cz

Přihlášení

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account