Upevnění výfuků na ČZ 501
- Pat
- Autor tématu
Méně
Více
01.04.2024, 19:49 - 01.04.2024, 19:57 #13
od Pat
Odpověděl Pat pro téma Upevnění výfuků na ČZ 501
To bude ono! Díky Petře. Na tomto fóru už jsi mi zase dobře poradil.
Tak tady je další dotaz - tentokráte asi těžší na rozlousknutí. Týká se zámku řízení. Klasicky je u skútrů kolík, který se zacvakává hlouběji a tím se zamyká řízení. Na tomto skútru je však navařený stejný díl jako je pro zamykání zavazadelníku. Původně jsem si myslel, že to tam někdo doma přivařil, ale zarazila mě ta zelená barva na sváru, o které si myslím, že byla původní barvou z výroby. Podle toho co jsem zatím zjistil, mohl mýt skútr spodní barvu "tyrkysově" zelenou, bílý štít, zavazadelník a nádrž a šedá dvířka. To by odvpovídalo barevnému schématu, o kterém se zmiňuje i literatura. Pokud by však byla zelená původní, tak by se musela při domácím kutění se svářečkou spálit. Takhle to vypadá, že je to z výroby. Nědělalo se to nějaký čas? V zámku byl zastrčený klasický zámeček jako je v zavazadelníku, jen jsem od něj neměl klíček. Také řídítky nešlo moc otáčet - konec zámečku byl ustřižen a tím byla řitítka zablokovaná. Pomohlo až odvrtání. Mosaz je prostě měkká, možná to byl důvod, proč se to neujalo. Co si o tom myslíte?
Tak tady je další dotaz - tentokráte asi těžší na rozlousknutí. Týká se zámku řízení. Klasicky je u skútrů kolík, který se zacvakává hlouběji a tím se zamyká řízení. Na tomto skútru je však navařený stejný díl jako je pro zamykání zavazadelníku. Původně jsem si myslel, že to tam někdo doma přivařil, ale zarazila mě ta zelená barva na sváru, o které si myslím, že byla původní barvou z výroby. Podle toho co jsem zatím zjistil, mohl mýt skútr spodní barvu "tyrkysově" zelenou, bílý štít, zavazadelník a nádrž a šedá dvířka. To by odvpovídalo barevnému schématu, o kterém se zmiňuje i literatura. Pokud by však byla zelená původní, tak by se musela při domácím kutění se svářečkou spálit. Takhle to vypadá, že je to z výroby. Nědělalo se to nějaký čas? V zámku byl zastrčený klasický zámeček jako je v zavazadelníku, jen jsem od něj neměl klíček. Také řídítky nešlo moc otáčet - konec zámečku byl ustřižen a tím byla řitítka zablokovaná. Pomohlo až odvrtání. Mosaz je prostě měkká, možná to byl důvod, proč se to neujalo. Co si o tom myslíte?
Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
- pedol
Méně
Více
01.04.2024, 19:41 #14
od pedol
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Odpověděl pedol pro téma Upevnění výfuků na ČZ 501
tady ještě lacinější a ohnutý do pravého úhlu
www.motojelinek.cz/drzak-vyfuku-zinek-cz-450-475
www.motojelinek.cz/drzak-vyfuku-zinek-cz-450-475
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
- pedol
Méně
Více
01.04.2024, 19:38 #15
od pedol
Odpověděl pedol pro téma Upevnění výfuků na ČZ 501
- Pat
- Autor tématu
Méně
Více
01.04.2024, 19:24 #16
od Pat
Upevnění výfuků na ČZ 501 vytvořil uživatel Pat
Tak jsem poskládal další čezetu - tentokráte 501 - hodináře. Koupil jsem jej jako neúplnou skládačku. Znal jsem doposud jen 502, ale podařilo se mi to seskládat. Byly k tomu dva celkem nepoužitelné výfuky - doutníky, které nevím jak mají být připevněny ke karoserii. Dole na obvodové trubce mám kolmo k zemi navařen šroub. Když na něj výfuk připevním, tak tam nesedí jak by měl. Lem se svárem je skoro vodorovně, přičemž na fotkách by měl být svisle. Poradíte? Nikde jsem nenašel žádnou fotku, ze které by bylo patrné upevnění.
Já to mám prozatím takto:
Já to mám prozatím takto:
Vygenerováno za 0.118 sekund